Wat zijn de kosten van een polypropyleen zwembad

Droomt u van een zwembad in de tuin? Dan denkt u vast na over de kosten van een zwembad aanleggen. De vraag Wat kost een zwembad is echter niet eenduidig te beantwoorden. Wanneer u exact wilt weten wat een polypropyleen zwembad in de tuin gaat kosten, kunt u het beste contact opnemen met onze medewerkers. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden, kan er een duidelijke prijsindicatie worden gegeven.

Aqua Optimaal plaatst zwembaden door het hele land. U kunt dan ook bij ons terecht in Groningen, Utrecht, Bloemendaal of Maastricht. Wij helpen u graag uw dromen werkelijkheid te maken!

Wat kost een zwembad in de tuin

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Informatie aanvragen

Een polypropyleen zwembad aan laten leggen door Aqua Optimaal

Wanneer u een vaste plek heeft in uw tuin voor uw zwembad, kunt u een professioneel zwembad aan laten leggen. Omdat het een monoblock betreft, een zwembad uit één stuk, zijn de kosten lager dan een bouwkundig zwembad ontwerp. Aqua Optimaal produceert en installeert het polypropyleen zwembad. Dit zwembad wordt voor u op maat en naar wens gemaakt in onze productiehal. Vervolgens wordt het zwembad als monoblock vervoerd en in zijn geheel bij u thuis geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat het installeren een stuk sneller gebeurt. U kunt er uiteraard voor kiezen om de installatie zelf te doen, dit samen met ons te doen of de installatie geheel aan ons over te laten. Het grote voordeel van polypropyleen zwembaden is de duurzaamheid en de levensduur. U kunt jarenlang genieten van uw zwembad.

Een polypropyleen zwembad bij u in huis

Naast een polypropyleen zwembad in de tuin is het ook mogelijk een binnenzwembad door ons aan te laten leggen. U geniet dan het hele jaar door van uw zwembad. Bij een binnenzwembad zijn er enkele aspecten die meer aandacht verdienen. Zo zal de luchtvochtigheid enorm toenemen door het temperatuurverschil tussen omgevingslucht en het zwembadwater. Voor een gezonde lucht in de zwembadruimte zijn een goede luchtontvochtiging en ventilatie dan ook noodzakelijk. Wilt u een binnenzwembad aan laten leggen? Vraag dan naar de mogelijkheden en opties bij onze adviseurs. Zij informeren u graag.

De kosten van een binnenzwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren

Wat beïnvloedt de prijs van een zwembad

Dat de prijs van een zwembad niet vaststaat hangt samen met verschillende factoren, zoals de afmeting en de uitvoering. Daarnaast zijn ook de accessoires en toebehoren van grote invloed op de prijs. Uiteraard wilt u een goede waterkwaliteit behouden en misschien wilt u ook tijdens de koele zomerdagen een duik kunnen nemen. Zwembadverwarming, de filter en pomp, maar ook een zwembadoverkapping of afdekking dienen meegenomen te worden bij het vaststellen van de prijs van het zwembad. Bij Aqua Optimaal is het tevens mogelijk om ook andere extra’s toe te voegen. LED-verlichting, jetstream en een granieten of keramische randafwerking maken het zwembadplaatje compleet. Aqua Optimaal neemt graag alle wensen met u door, zodat er een zo compleet mogelijke offerte kan worden opgesteld.

Zwembadverwarming

In Nederland zijn de zomers niet gegarandeerd warm. Om optimaal van uw zwembad te kunnen genieten, is het daarom aan te raden een zwembadverwarming aan uw zwembad toe te voegen. Met een verwarming is uw zwembad altijd op temperatuur en kunt u ook tijdens koele zomerdagen een heerlijk frisse duik nemen. Aqua Optimaal biedt hierin verschillende opties. Zo is het belangrijk dat de warmtepomp waarmee uw zwembad verwarmd wordt, energiezuinig is. Dat scheelt u weer in de energiekosten. Onze ervaren medewerkers adviseren u graag bij de aanschaf van zwembadverwarming. Ook kunt u de verschillende opties bekijken in onze showroom.

Zwembadfilter en pomp

Een ander belangrijk onderdeel voor het behoud van een goede waterkwaliteit zijn de zwembadfilter en pomp. Ook hierin zijn er vele opties mogelijk. U kunt kiezen voor een glasfilter in combinatie met zwembadpomp voor het behoud van helder zwembadwater. Kom langs bij Aqua Optimaal en vraag naar de mogelijkheden.

Zwembadafdekking of zwembadoverkapping

Wanneer u het zwembad goed schoon en bladvrij wilt houden, is een zwembadafdekking of overkapping zeker aan te raden. Ook houdt een afdekking de warmte van het water vast en dat scheelt weer in de kosten van de energierekening. Een ander voordeel van een overkapping of afdekking is dat het ook warmte aan het water afgeeft. Zo wordt uw zwembad op eenvoudige wijze extra verwarmd. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van zwembadafdekking en zwembadoverkappingen. Laat u gerust informeren door één van onze medewerkers.

Een zwembadoverkapping is één van de extra's die Aqua Optimaal biedt

Overige extra’s die de prijs van een zwembad beïnvloeden

Wilt u uw zwembad in de tuin helemaal afwerken, dan zijn de extra opties die Aqua Optimaal biedt, zeker de moeite waard. De opties die wij u bieden zijn bijvoorbeeld:

 • Trap: hoektrap, Romaanse trap, trap over de gehele breedte van het zwembad
 • Zitbank, ligplateau of bruisbank
 • Randafwerking van graniet of een keramische randafwerking
 • Zwembadverlichting, bijvoorbeeld LED verlichting
 • Jetstream

Met deze opties maakt u uw zwembad helemaal af en voldoet hij aan al uw wensen.

De pluspunten van onze zwembaden

De pluspunten van de polypropyleen zwembaden van Aqua Optimaal zijn:

 • Nederlands product
 • Leverbaar in alle maten tot een lengte van 25 meter
 • Bodem en alle wanden zijn 8 mm dik
 • Dubbele UV-Blocker (beschermt tegen UV-straling)
 • Alle trappen hebben 5 treden (i.p.v. de gebruikelijke 4 treden)
 • Traptreden zijn anti-slip
 • Leverbaar in de unieke kleur wit met een vleugje blauw en in blauw
 • Polypropyleen is kleurvast en vrij van osmose (kan voorkomen bij polyester zwembaden)
 • Lamellennis, lig- en zitbanken als optie leverbaar
 • Elk bad wordt uniek voor elke klant geproduceerd
 • De polypropyleen zwembaden hebben een lange levensduur
Een pluspunt van de polypropyleen zwembaden is de lange levensduur

Kosten van het onderhoud van het zwembad

Niet alleen de aanleg van het zwembad brengt kosten met zich mee. Ook aan het zwembadonderhoud hangt een prijskaartje. Onderhoud is erg belangrijk. U wilt immers zo lang mogelijk genieten van uw zwembad en deze nog vele jaren kunnen gebruiken. Daarnaast is het zwemmen in fris en helder water een stuk prettiger. Zelf kunt u het zwembadwater helder en fris houden door het chloorniveau en de pH-waarde op peil te houden. Ook kunt u een UV-lamp aanschaffen. Deze doodt algen en het water wordt gedesinfecteerd voordat het langs het filtersysteem komt. Op deze manier heeft u minder chloor nodig voor de desinfectie en dat zwemt prettiger.
Naast het desinfecteren van het zwembad, is het ook belangrijk in het voorjaar uw zwembad weer zwemklaar te maken. Vaak wordt het zwembad in de wintermaanden niet gebruikt. De apparatuur en de onderdelen worden ook niet gebruikt en zullen daarom even nagekeken moeten worden voordat u alles weer in werking gaat zetten. Om uw zwembad weer klaar te maken voor de zomermaanden, is het verstandig een onderhoudsbeurt in te laten plannen door de ervaren zwembadspecialist. Zo kunt u weer heerlijk zwemmen.

Offerte aanvragen voor een zwembad

De vele opties maken de prijs van een zwembad dus niet eenduidig. Door een afspraak te maken met Aqua Optimaal kunt u alle wensen en opties doornemen. Aqua Optimaal heeft een mooie showroom waar u de verschillende zwembadafdekkingen, overkappingen, warmtepompen, filters, pompen, zwembadverlichtingen, randafwerkingen en andere extra’s kunt bekijken. En wilt u een kijkje nemen in de productiehal om te zien een polypropyleen zwembad wordt geproduceerd? Ook dat is mogelijk bij Aqua Optimaal. Zo heeft u een compleet beeld en kunt u een weloverwogen keuze maken. Met uw wensen en mogelijkheden op een rijtje, wordt er een offerte op maat voor u gemaakt. Tevens worden de installatie en afwerking in de offerte meegenomen. Zo weet u direct wat het zwembad kost.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Informatie aanvragen