Zwembadverwarming

In Nederland is één van de belangrijkste opties voor een zwembad de verwarming. Met een verwarming is uw zwembad altijd op temperatuur en kunt u bijna altijd gebruik maken van uw zwembad. Het is van belang om het zwembad op een zo energiezuinige manier te verwarmen. Aqua Optimaal kan u hierover adviseren.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat voor het verwarmen van een zwembad. De werking is in principe gelijk aan een airco alleen haalt deze niet de kou maar de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven aan het zwemwater. Een warmtepomp kan, ook bij een bestaand zwembad, eenvoudig worden geïnstalleerd. Een warmtepomp dient buiten te staan, dus niet in de technische ruimte, met rondom voldoende vrije ruimte. Geschikt voor binnen- en buitenzwembaden van 45 m3 tot 160 m3. Leverbaar met een verwarmingscapaciteit van 10,5 tot 35,8 kW.

Zwembadverwarming voor uw binnen of buiten bad

Fairland Inver-X warmtepomp

Nieuw bij Aqua Optimaal is de Inver-X warmtepomp. Het Topmodel van Fairland! Een uiterst energiezuinige én zeer stille warmtepomp. Een uniek uitgevoerde warmtepomp! Deze warmtepomp is namelijk uitgevoerd met de allernieuwste Inver Turbo-technologie. Het controlesysteem met 9 sensoren meten diverse parameters in en rondom de warmtepomp. Hierdoor kan deze warmtepomp met één druk op de knop, voor ongeveer 20% extra warmte zorgen dus snellere opwarming. Daarna draait de Full-inverter HP op 50% van de capaciteit. Met deze warmtepomp kunt u genieten van een snellere opwarming, lagere energiekosten, geluidsarme werking en een intelligentere zwembadinstallatie. Dankzij de geïntegreerde softstart is bij het opstarten het stroomverbruik minder hoog.

Eigenschappen Fairland Inver-X warmtepomp

 • Inver Turbo Technologie
 • Betrouwbare werking
 • Uitgebreide modellenreeks
 • Vele modellen
 • Booster modus (uniek voor snellere opwarming)
 • Smart modus (intelligent omgaan met energie)
 • Stille modus(eficiënt gebruik maken van de capaciteit
Zwembadverwarming geschikt voor uw binnen en buiten zwembad

Fairland Inverter+ warmtepomp

Fairland Inverter+ warmtepompen met de unieke Full-inverter technologie. Dankzij een bijzonder hoog rendement (COP-waarde) zijn het de meest energiezuinige warmtepompen op dit moment. Deze traploze inverter kan bij optimaal gebruik het energieverbruik halveren en is significant stiller (tot 10 maal stiller) dan andere modellen. Bij het opstarten werkt de warmtepomp op volle kracht om het water zo snel mogelijk op te warmen. De Full-inverter zorgt ervoor dat de snelheid aangepast wordt zodra de gewenste watertemperatuur bereikt is en zal deze temperatuur daarna vasthouden. Na het opstarten zal het stroomverbruik langzaam oplopen naar de nominale aanloopspanning. Dit maakt de elektrische installatie een stuk eenvoudiger! De gepatenteerde honingraadroosters aan de buitenkant zorgen voor een unieke airflow. Om de trillingen te beperken gebruikt men in deze warmtepompen twin-rotary compressoren. Als het zwemwater is opgewarmd werken deze compressoren op een lagere snelheid. Betere roosters, minder trillingen en vooral een lagere snelheid, zorgen voor een veel stillere werking. Mogelijk 10 keer stiller dan andere modellen.

Eigenschappen Fairland Inverter+ warmtepomp

 • Inver Turbo Technologie
 • Energiezuinig (past automatisch het vermogen aan)
 • Langer zwemseizoen
 • Geluidsarm
 • Hoog rendement (hoge COP-waarde)
 • Aluminium behuizing (roestvrij)
 • Eenvoudig te bedienen bedieningspaneel (digitaal)
 • Ontdooiprogramma
 • Mogelijkheid tot koelen
 • Inclusief beschermhoes
 • Wi-Fi app

Wat is de COP-waarde?

COP staat voor Coefficient Of Performance. De waarde geeft het rendement van een warmtepomp (of ander toestel) weer: hoe hoger de COP, hoe hoger het rendement, hoe zuiniger de pomp. De formule voor de berekening van de COP-waarde is eenvoudig: geleverde energie (warmte)/verbruikte energie (stroom). Anders gezegd: een warmtepomp die 4 kWh warmte aflevert en daarvoor maar 1 kWh aan elektriciteit nodig heeft, heeft een COP-waarde van 4. De waarde staat altijd voor het maximale rendement in de meest gunstige omstandigheden. De COP-waarde kunt u vinden bij de technische gegevens van de warmtepomp.

Jarenlange ervaring

Aqua Optimaal heeft jarenlange ervaring met diverse warmtepompen. Daardoor weten wij exact wat van belang is voor een kwalitatief hoogstaande warmtepomp voor uw zwembad. Een Fairland Inver-X warmtepomp is de ideale warmtepomp. Niet alleen voor de zomermaanden, maar zeker ook voor het voor- en naseizoen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact