Zwembadverwarming

In Nederland is een van de belangrijkste opties voor een zwembad een verwarming. Met een verwarming is uw zwembad altijd op temperatuur en kunt u altijd gebruik maken van uw zwembad. Het is van belang om dit op een zo energiezuinige manier te verwarmen. Aqua Optimaal biedt u verschillende mogelijkheden.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een heel zuinig apparaat voor het verwarmen van een zwembad. Een warmtepomp is omgekeerde airco. Het is een unit die in de buitenlucht staat net als met een airco, alleen haalt deze de warmte i.p.v. de kou uit de lucht. Deze warmte wordt toegevoegd aan het zwembadwater.

Energiezuinige waterpompen

Deze warmtepompen zijn zeer energiezuinig omdat ze 80% van hun energie uit de buitenlucht halen en slechts 20% uit stroom. Met andere woorden: voor elke Watt die erin gestopt wordt komen er vijf uit. Aqua Optimaal kan u de warmtepompen voor een zeer scherpe prijs leveren, omdat wij rechtstreeks bij de fabrikant inkopen.

Installatie warmtepomp

Een warmtepomp kan ook bij een bestaand zwembad eenvoudig worden geinstalleerd. Het is een kwestie van de leiding tussen de uitvoer van het glas- of zandfilter en de inspuiter doorzagen en daar de warmtepomp tussen monteren. Een warmtepomp dient buiten te staan met rondom enige vrije ruimte. De warme lucht kan dan aangezogen worden en de koude lucht weggeblazen.

Jarenlange ervaring

Aqua Optimaal heeft jarenlange ervaring met diverse merken warmtepompen en daardoor weten wij exact wat van belang is voor een kwalitatief hoogstaande warmtepomp. Onze warmtepompen zijn van hoge kwaliteit, zo hebben onze warmtepompen een ontdooiprogramma en draaien ze met het nieuwste type gas. De warmtepompen zijn niet storingsgevoelig en hebben een lange levensduur.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Heeft u inhoudelijke vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact