Over Aqua Optimaal

Meer dan 25 jaar is Aqua Optimaal actief in o.a. waterfiltersystemen. In 2003 is ons bedrijf verhuisd naar ons huidige bedrijfspand op de Buitenvaart in Hoogeveen en zijn wij ons gaan specialiseren in het ontwerpen, produceren, plaatsen en installeren van polypropyleen zwembaden. In de loop der jaren is het bedrijf behoorlijk gegroeid en hebben wij al vele mooie zwembaden mogen plaatsen. In onze fotogalerij vindt u een enkele voorbeelden.

Tijd om een nieuwe weg in te slaan

In 2018 besloten wij, Henri Koekoek en zoon André Koekoek, om een samenwerkingsverband te starten. Het plan werd gevat om vanaf 2020 de zwembaden te gaan produceren in Hoogeveen. Tot dan vond de productie elders plaats, maar mede gezien de reistijd is het natuurlijk efficiënter om vlak bij huis de productie te laten plaatsvinden. André gaat de productie van de zwembaden onder zijn hoede nemen en Henri de verkoop, aanleg en installatie.

Aqua Optimaal en Anko produceren en installeren uw zwembad in de tuin

De start van ANKO Zwembad Productie

We gingen dus op zoek naar een geschikte plaats voor een nieuw te bouwen productiehal. Er werd een bouwkavel gekocht aan de Buitenvaart in Hoogeveen. Lekker dichtbij huis. Een ontwerp voor de hal was snel gemaakt en in 2019 werd de hal gebouwd aan de Buitenvaart 1003A. Het werd een riante hal met veel mogelijkheden.
André, een ambachtelijke timmerman, besloot om een eigen bedrijf te starten met als bedrijfsnaam ANKO Zwembad Productie. De polypropyleen platen, een bijna onverwoestbaar kunststof, werden besteld en de benodigde machines en het gereedschap werden aangeschaft.
Begin 2020 startte ANKO de productie van polypropyleen zwembaden aan de Buitenvaart 1003A. Een enthousiast duo dat samen met hun teams een nieuwe weg is ingeslagen!

ANKO en Aqua Optimaal werken nu samen en staan open voor al uw wensen

Wij zijn flexibel in het produceren van zwembaden. Bijna alles is mogelijk omdat wij zelf ontwerpen, produceren en installeren. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee om het mooiste zwembad voor u te creëren. Een zwembad van uw dromen! Belangrijk is te weten wat uw wensen zijn en wilt u zelf meehelpen bij het plaatsen en installeren? Ook dat is in overleg te regelen. Bij Aqua Optimaal is echt heel veel mogelijk. U vindt onze zwembaden dan ook door het hele land. Zo plaatsen wij zwembaden in Friesland en Groningen, maar ook in het zuiden van ons land.

Ook voor onderhoud bent u bij Aqua Optimaal aan het juiste adres

Wij produceren niet alleen zwembaden, maar staan ook voor u klaar voor het onderhoud, de renovatie en/of de reparatie van uw zwembad. Heeft u een folie zwembad dat gerenoveerd moet worden? Wij kunnen u een polypropyleen zwembad leveren in de maat van het bestaande zwembad. Aqua Optimaal levert ook alle accessoires en aanverwante artikelen voor uw zwembad, zoals warmtepompen, afdekkingen, overkappingen, filters en meer. Neem een kijkje in onze showroom. U kunt hier alle artikelen bekijken en testen.

De zomerbeurt en winterbeurt

In het voor- en najaar kunnen wij de technische installatie van uw zwembad controleren. Wij controleren de kranen, koppelingen en leidingen op lekkage, de werking van alle componenten, testen de kwaliteit van het zwemwater en zorgen voor de juiste pH- en chloorwaarden van het badwater. Het lamellendeck wordt schoongemaakt en gecontroleerd, de warmtepomp wordt afgekoppeld.
U dient zelf het winterkleed te verwijderen of te plaatsen. Het kleed moet u in het voorjaar goed schoonmaken en daarna droog opbergen. Zorg dat u uw zwembad schoon houdt, dus alle vuil verwijderen wat in of op het water ligt en maak de waterlijn schoon. De mandjes in de skimmers plaatsen en de winterpluggen verwijderen en opbergen. ’s Winters de mandjes schoonmaken en opbergen en niet vergeten de winterpluggen weer terug te plaatsen. Vul als het nodig is, uw zwembad met leidingwater.
Zo blijft uw zwembadwater optimaal!

Maak tijdig een afspraak voor de zomerbeurt of winterbeurt.

Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de componenten en vermindert de kans op schade. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken. Dit kan natuurlijk ook telefonisch.

Exclusief dealer van Waterwave Spas

Sinds 2021 zijn wij exclusief dealer van Waterwave Spas. In onze showroom hebben wij een aantal prachtige spa’s staan. Alle beschikbare modellen van Waterwave Spas zijn door ons te leveren. U kunt kiezen uit verschillende series em designs. Ook heeft u de mogelijheid om de spa zelf uit te proberen. Vergeet dus niet uw zwemkleding mee te nemen!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact