Zwembadfilter

Een zwembad kan niet functioneren zonder een zwembadfilter! Het is een essentieel onderdeel van uw zwembad voor gezond, glashelder en fris zwemwater. Wanneer je een zwembad in de tuin hebt, dan wil je natuurlijk altijd zwemmen in eerste klas zwemwater!

Een glasfilter voor uw zwembad online te bestellen bij Aquaoptimaal

Zwembadfilter

Het zwemwater wordt gefilterd door het zwembadfilter. Deze is leverbaar in vele afmetingen en kleuren. Vanuit de hoogwaterlijnskimmers wordt het zwemwater door het zwembadfilter gepompt. Het vuil blijft achter in het filter en het schone water stroomt weer terug naar het zwembad. Het zwembadfilter is gevuld met glas medium (fijne korrels gerecycled glas). Het glas medium is in drie gradaties (groottes) te verkrijgen. Hoe hoger in het filter hoe kleiner de korrels glas. In het verleden werden de filters gevuld met kwartszand. Het glas medium is echter veel efficiënter, blijft schoner, er ontstaat geen bacteriefilm en heeft een veel langere levensduur. Glas medium is dus zeer kostenbesparend! Het is mogelijk om het zand in het bestaande zwembadfilter te vervangen door glas medium.

Deluxe polyester zwembadfilter

Dit is een door polyester versterkt filter. Het is een zeer betrouwbaar filter met sublieme eigenschappen. De tank is bijvoorbeeld op alle kritieke punten verstevigd. Onderin het filter is een uniek “visgraat” filterverdeelsysteem geplaatst. Dit voorkomt dode plekken in de tank en garandeert een optimale doorstroming. Onderin bevinden zich twee leegloopstoppen, één voor het water en de andere voor het water én het glas medium. Het luxe zwembadfilter heeft aan de bovenzijde een doorzichtig deksel (diameter 200 mm) met snelsluitring. In dit deksel is een ontluchtingsventiel en een manometer gemonteerd. Het filter wordt geleverd met een handmatig terugspoelventiel. Als optie kan het filter uitgevoerd worden met Aqua Easy automatisch terugspoelventiel.

Zwembadfilters voor zowel een groot als klein filter

Het juiste filter

Aqua Optimaal heeft voor elk zwembad het juiste zwembadfilter van hoogwaardige kwaliteit. Alle zwembadfilters zijn voorzien van een 6-weg kraan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact