Binnenzwembad

Aqua Optimaal levert hoofdzakelijk polypropyleen binnenzwembaden. Er is veel mogelijk. Er zijn een aantal aspecten die aandacht verdienen. Door het temperatuurverschil tussen de omgevingslucht en het zwembadwater zal de luchtvochtigheid enorm toenemen. Voor een gezonde en aangename lucht in de zwembadruimte zijn een adequate luchtontvochtiging en een goede ventilatie noodzakelijk! Een gedegen voorbereiding is belangrijk. Laat u zich vooraf uitvoerig informeren. Aqua Optimaal heeft jarenlange ervaring en kan u deskundig informeren en adviseren. Natuurlijk bieden wij op uw zwembad onderhoud en service.

Luchtontvochtiging

Voor een goede hygiƫne in een zwembadruimte, is een luchtontvochtiging erg belangrijk. Een hoge vochtigheidsgraad in een zwembadruimte veroorzaakt condensatie van vocht met als gevolg schimmels, bacteriƫn en houtrot. Door de voortdurende blootstelling aan vochtige lucht zal de zwembadruimte, de inventaris en het gebouw worden aangetast. Een adequate luchtontvochtiging is daarom noodzakelijk.

Voorkom schimmelproblemen

Schimmels groeien zeer sterk in een vochtige ruimte. Voor de gezondheid zijn deze zeer schadelijk. Bovendien veroorzaken schimmels een muffe, onaangename lucht. Schimmels en andere vochtproblemen geven een verpauperd imago in elke ruimte met zwembad, sauna, spa, wellness of whirlpool.
Voor elke ruimte heeft Aqua Optimaal de juiste luchtontvochtiger. Wij adviseren niet alleen, maar berekenen ook welke installatie nodig is. Omdat dit heel precies luistert en er met veel factoren rekening gehouden moet worden, maken wij gebruik van een programma dat speciaal hiervoor is ontwikkeld.

Ventilatie door wamte-terugwin-unit (WTW)

Een warmte-terugwin-unit, ook wel een WTW genoemd, zorgt voor de goede ventilatie en voor een optimaal leefklimaat in de zwembadruimte. De warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de aangevoerde, verse buitenlucht. Hierdoor wordt er behoorlijk bespaard op het energieverbruik. Een ingenieus ventilatiesysteem dat speciaal voor binnenzwembaden is ontwikkeld. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact met ons op

Naast binnenzwembaden kunt u bij ons ook terecht voor:

Offerte opvragen

Wilt u een offerte opvragen? Heeft u inhoudelijke vragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact