Binnenzwembad laten bouwen

Bij Aqua Optimaal kunt u naast een zwembad in de tuin ook terecht voor een polypropyleen binnenzwembad. Een binnenzwembad in huis is de droom van velen. Er er is ook veel mogelijk. Toch verdienen een aantal aspecten aandacht als u een binnenzwembad laat plaatsen. Door het temperatuurverschil tussen de omgevingslucht en het zwemwater zal de luchtvochtigheid toenemen. Voor een gezonde en aangename lucht in de zwembadruimte zijn een adequate luchtontvochtiging en een goede ventilatie noodzakelijk.

Met een binnenzwembad in huis kunt u het hele jaar door zwemmen

Een gedegen voorbereiding is erg belangrijk. Laat u zich vooraf dan ook uitvoerig informeren. Aqua Optimaal heeft jarenlange ervaring en kan u hierover deskundig informeren en adviseren. Natuurlijk kunt u niet alleen het binnenzwembad laten aanleggen door ons, maar bieden wij ook service en onderhoud.

Binnenzwembad aanleggen?

Wilt u heerlijk overdekt kunnen zwemmen in uw eigen binnenzwembad thuis?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Informatie aanvragen

Een binnenzwembad van polypropyleen

Wanneer u een binnenzwembad door Aqua Optimaal laat plaatsen, kiest u voor een polypropyleen zwembad. Polypropyleen is een hoogwaardig kunststof, een thermoplastisch polymeer dat ook wel PP wordt genoemd. Wij kunnen het binnenzwembad bouwen in de kleuren wit, met een vleugje blauw, en grijs. Indien mogelijk wordt het zwembad bij u thuis geleverd als monoblock en vervolgens geïnstalleerd. Dat is mogelijk bij nog te bouwen woningen en in een enkel geval bij bestaande woningen waar de opening in de gevel groot genoeg is. Heeft u een bestaande woning waarin u een binnenzwembad wilt bouwen? Ook dat is mogelijk. De wanden en bodem van het zwembad worden dan in onze productiehal in Hoogeveen geproduceerd en bij u op locatie samengesteld en gelast.

Waarom een binnenzwembad laten plaatsen

  • U kunt het hele jaar door heerlijk zwemmen
  • Het is makkelijker te onderhouden dan een zwembad in de tuin
  • U heeft geen last van bladafval
  • Er is minder verwarming van het water nodig
  • Het biedt u erg veel privacy
Een binnenzwembad laten aanleggen biedt u veel privacy

Buiten of binnen een zwembad bouwen

Het grootste verschil tussen een binnen- en buitenzwembad is dat u in een binnenzwembad het hele jaar kunt zwemmen. Indien u voldoende ruimte heeft kunt u ervoor kiezen om binnen een zwembad te bouwen. Aqua Optimaal helpt u daar graag bij. Een ander voordeel van een binnenzwembad ten opzichte van een buitenzwembad betreft het onderhoud. Aangezien er geen bladeren en ander vuil in het water terechtkomen, is het onderhoud een stuk minder arbeidsintensief. Wat nog meer in het voordeel van een zwembad binnen spreekt, is dat het water van een zwembad buiten minder eenvoudig op temperatuur te houden is dan het water binnen. Waar u wel op moet letten bij het bouwen van een binnenzwembad, anders dan bij een buitenzwembad, is de luchtvochtigheid. Bij een binnenzwembad dient de luchtvochtigheid, de ventilatie en de warmte goed gereguleerd te worden, zodat er een gezond klimaat heerst net als bij de rest van de woning.

Luchtontvochtiging bij een zwembad in huis

Voor een goed leefklimaat in de zwembadruimte in huis, is een luchtontvochtiging erg belangrijk. Een hoge vochtigheidsgraad bij een binnenzwembad in huis veroorzaakt condensatie van vocht met als gevolg schimmels, bacteriën en houtrot. Schimmels groeien zeer sterk in een vochtige ruimte. Voor de gezondheid zijn deze zeer schadelijk. Bovendien veroorzaken schimmels een muffe, onaangename lucht. Schimmels en andere vochtproblemen geven daarnaast een slecht imago in elke ruimte met een zwembad, sauna, spa, wellness of whirlpool. Door de voortdurende blootstelling aan vochtige lucht zal de zwembadruimte, de inventaris en het gebouw worden aangetast. Een adequate luchtontvochtiging is daarom noodzakelijk.

Voor elke ruimte heeft Aqua Optimaal de juiste luchtontvochtiger. Wij adviseren niet alleen maar berekenen ook welke installatie er nodig is. Omdat dit heel precies luistert en er met veel factoren rekening moet worden gehouden, maken wij gebruik van een programma dat speciaal hiervoor is ontwikkeld. Zo kunt u zonder zorgen heerlijk zwemmen in uw eigen zwembad in huis.

De ventilatie in de zwembadruimte

Naast de luchtvochtigheid dient u ook rekening te houden met de ventilatie bij de aanleg van een binnenzwembad. Aqua Optimaal adviseert in de meeste gevallen daarom ventilatie door Warmte-Terugwin-Unit (WTW). Deze WTW zorgt voor een goede ventilatie en voor een optimaal leefklimaat in de zwembadruimte. De warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de aangevoerde, verse buitenlucht. Hierdoor wordt er behoorlijk bespaard op het energieverbruik. Een ingenieus ventilatiesysteem dat speciaal voor binnenzwembaden is ontwikkeld.

Een binnenzwembad bouwen: wat is er mogelijk

Net als bij de polypropyleen zwembaden voor buiten, is er ook voor de binnenzwembaden veel mogelijk. Ook uw binnenzwembad wordt helemaal op maat gemaakt, zoals u dat wenst. U kiest welk model u wilt laten plaatsen en met welke zwembadrand u het binnenzwembad wilt laten afwerken. Daarnaast kunt u zwembadverlichting laten inbouwen en dient u ook te denken aan een zwembadafdekking. Hoewel het binnenzwembad afdekken wellicht overbodig lijkt, is niets minder waar. Wanneer u het binnenzwembad afdekt, kunt u namelijk energie besparen. De temperatuur in de zwembadruimte verlaagt wanneer u het zwembad af dekt. Deze temperatuur voelt daardoor veel aangenamer en het zorgt ook voor een lagere luchtvochtigheid, wat uw luchtontvochtiging systeem weer ten goede komt.

De kosten van een binnenzwembad

De kosten van een binnenzwembad zijn uiteraard afhankelijk van het zwembadmodel waar uw voorkeur naar uitgaat. Ook spelen de grootte van het zwembad en de extra’s een rol bij de kosten van een binnenzwembad laten aanleggen. Daarnaast heeft u te maken met een luchtontvochtiging systeem en een ventilatie-unit waar u kosten voor dient te berekenen. Wanneer u een exacte prijsopgave wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met Aqua Optimaal. Samen nemen wij uw wensen en de mogelijkheden door en ontvangt u een duidelijk overzicht van de kosten van het binnenzwembad.

De kosten van een zwembad in huis zijn van verschillende factoren afhankelijk

Uw zwembadruimte compleet maken

Wilt u echt uitpakken en meer dan alleen een binnenzwembad in uw huis? Dan kunt u ook denken aan een spa. Tover uw zwembadruimte om tot een waar zwemparadijs waar u naast baantjes trekken ook kunt genieten en relaxen in uw eigen spa. Meer weten? Vraag Aqua Optimaal naar de mogelijkheden.

Een binnenzwembad laten bouwen door Aqua Optimaal

Op zoek naar een heerlijk verfrissend zwembad in uw huis? Dan bent u bij Aqua Optimaal aan het juiste adres. Maak uw dromen waar door een binnenzwembad aan te laten leggen door de zwembadspecialist. Naast zwembaden in huis voor de particulier, kunnen ook campings, vakantieparken of andere openbare zwembaden bij ons terecht voor binnenzwembaden. Heeft u advies nodig of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze zwembadspecialisten staan voor u klaar.

Binnenzwembad laten aanleggen?

Wilt u heerlijk overdekt kunnen zwemmen in uw eigen binnenzwembad thuis? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Informatie aanvragen