Binnenzwembad laten bouwen

Stelt u zich eens voor dat u op een zondagochtend ontspannen wakker wordt. Terwijl u met een vers gemalen koffie in de hand kijkt naar hoe de regen tegen het raam tikt, krijgt u opeens zin in een verfrissende duik. Niets houdt u tegen, want met een binnenzwembad geniet u het hele jaar door.

Wilt u ook een binnenzwembad laten aanleggen? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag al uw wensen en ideeën.

Luxe binnenzwembad aangelegd door Aquaoptimaal.

Optimaal genieten met Aqua Optimaal

  • 25+ jaar expertise
  • Maatwerk binnen- en buitenzwembaden
  • Uitgebreide afwerkingsopties en keuze in toebehoren

Binnenzwembad aanleggen?

Geniet ook optimaal van alle voordelen van een binnenzwembad. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Informatie aanvragen

Geniet van de luxe van een binnenzwembad

Een binnenzwembad is een droom die velen koesteren en maar voor een enkeling is weggelegd. Als u het geluk heeft de luxe van een eigen binnenzwembad te kunnen realiseren, staan wij klaar om dit prachtige project samen met u tot een succes te brengen. Met ruim 25 jaar ervaring hebben wij de expertise om dromen uit te laten komen.

Heeft u al een compleet beeld van hoe uw binnenzwembad eruitziet? Of staat u pas aan het begin van de ontwerpfase, met enkel een paar ideeën? In beide gevallen kunnen wij u verder helpen. Van professioneel advies tot aan de afronding. Gedurende het hele proces bieden wij complete ontzorging. We denken met u mee over de mogelijkheden en zetten uw persoonlijke wensen om in resultaten. Bent u er klaar voor om uw eigen binnenzwembad te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom u kiest voor een binnenzwembad aanleggen

Het hele jaar door zwemplezier
Onderhoudsvriendelijk
Ongestoord genieten in alle rust
Volledig op maat gemaakt
Unieke toevoeging aan uw woning
Geen vervuiling van buitenaf
Een vakkundig geïnstalleerd binnenzwembad van polypropyleen.

Hoeveel kost een binnenzwembad aanleggen?

Een van de eerste zaken waar onze klanten meer over willen weten, zijn de kosten. Een zwembad laten aanleggen is een flinke investering waar vanzelfsprekend een prijskaartje aan vasthangt. Wij begrijpen dan ook dat u graag vooraf een prijsindicatie wilt.

De kosten van een binnenzwembad bouwen zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo spelen de omvang van het zwembad, uitbreiding met elementen zoals een of meerdere trappen, een ingebouwd verwarmingssysteem en afwerking een grote rol in de prijsbepaling. Hierin heeft u complete vrijheid, waardoor de uiteindelijke prijs varieert van klant tot klant.

Iedereen is gebonden aan een budget. Het is aan ons om samen met u het maximale uit dit budget te halen en het zwembad te bouwen dat voldoet aan al uw wensen. Daarom gaan we graag met u om tafel om uw ideeën te bespreken. Zodra we een helder beeld hebben van wat u graag wilt, stellen wij een complete offerte op.

Wat klanten van ons zeggen

Polypropyleen: een zwembad voor het leven

Bij Aqua Optimaal zijn we gespecialiseerd in de aanleg van polypropyleen zwembaden. Deze kunststof biedt unieke voordelen voor de aanleg van zowel binnen- als buitenzwembaden.

Polypropyleen, ook wel thermoplastisch polymeer, polypropeen of kortweg PP genoemd, is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en zeer sterk materiaal. Het is goed bestand tegen langdurige blootstelling aan UV-licht en zwembad chemicaliën. Een zwembad van PP verkleurt nauwelijks en zal zelfs na vele jaren zwemplezier de originele blauw/witte of grijze kleur hebben. Polypropyleen is geschikt voor vrijwel elk zwembadmodel.

Wist u dat? Polypropyleen een recyclebaar materiaal is? Dat klopt. Niet alleen gaat een polypropyleen zwembad veel langer mee dan zwembaden van andere materialen. Dit materiaal is ook nog eens volledig recyclebaar. Dat maakt een polypropyleen zwembad de duurzame keuze!

Een binnenzwembad zorgt het hele jaar door voor zwemplezier.

Ontdek de mogelijkheden

Al meer dan 25 jaar zijn wij dé specialist voor het ontwerpen en aanleggen van high-end luxe binnen- en buitenzwembaden. In deze periode hebben we vele mooie projecten afgerond. Elk met unieke elementen en uitdagingen. Laat u inspireren door twee van onze projecten in Stadskanaal en Haren en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Binnenzwembad Stadskanaal
Binnenzwembad Stadskanaal
Binnenzwembad Haren
Binnenzwembad Haren

De uitdagingen van een optimaal leefklimaat

Wanneer u kiest voor de aanleg van een binnenzwembad, dan zijn er enkele factoren waarmee u rekening dient te houden. Een binnenzwembad biedt verschillende voordelen ten opzichte van een buitenbad, maar ook enkele uitdagingen. Een binnenzwembad, ongeacht het formaat, beïnvloedt altijd direct de luchtkwaliteit in uw huis. Iets waar u bij een buitenzwembad geen last van heeft.

Gelukkig kunnen wij u volledig adviseren over verschillende maatregelen die u kunt nemen voor een optimaal leefklimaat. Wij bieden passende oplossingen voor elk binnenzwembad op het gebied van luchtbevochtiging en ventilatie.

Luchtontvochtiging

Voor een goed leefklimaat in de zwembadruimte in huis, is luchtontvochtiging erg belangrijk. Een hoge vochtigheidsgraad bij een binnenzwembad in huis veroorzaakt condensatie van vocht met als gevolg schimmels, bacteriën en houtrot. Schimmels groeien zeer sterk in een vochtige ruimte. Voor de gezondheid zijn deze zeer schadelijk. Bovendien veroorzaken schimmels een muffe, onaangename lucht.

Voor elke ruimte heeft Aqua Optimaal de juiste luchtontvochtiger. Op basis van de unieke omstandigheden van uw woning en het formaat van uw zwembad, komen we met een passend advies. Zo kunt u zonder zorgen heerlijk zwemmen in uw eigen zwembad in huis.

Ventilatie

Naast de luchtvochtigheid dient u ook rekening te houden met de ventilatie bij de aanleg van een binnenzwembad. Wij adviseren in de meeste gevallen ventilatie met een Warmte-Terugwin-Unit (WTW). Deze zorgt voor een goede ventilatie en voor een optimaal leefklimaat in de zwembadruimte. De warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de aangevoerde, verse buitenlucht. Hierdoor wordt er behoorlijk bespaard op het energieverbruik. WTW is een ingenieus ventilatiesysteem dat speciaal voor binnenzwembaden is ontwikkeld.

Wil je een polypropyleen binnenzwembad laten aanleggen? Er zijn veel mogelijkheden, onderdelen en accessoires

Maak uw zwembadparadijs compleet

Bent u op zoek naar het zwembad van uw dromen? Dan zorgen wij dat dit werkelijkheid wordt. Naast een compleet ontwerp en vakkundige aanleg, bieden wij ook complete afwerking met toebehoren en accessoires. Zo kunt u uw zwembad compleet maken met onder andere:

We bespreken graag alle mogelijkheden met u voor een zo compleet mogelijke zwemervaring.

Meer informatie Zwembadafdekking

Zwembadafdekking

Meer informatie
Meer informatie Zwembadoverkapping

Zwembadoverkapping

Meer informatie
Meer informatie Zwembadverlichting

Zwembadverlichting

Meer informatie

Vraag hier een offerte aan voor het aanleggen van uw eigen binnenzwembad

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw binnenzwembad? Neem contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

Offerte ovragen

Dé zwembadspecialist voor elk zwembad

Wij zijn er voor iedereen in Nederland die een zwembad wilt laten bouwen. Natuurlijk zijn we gespecialiseerd in de aanleg van binnenzwembaden. Maar ook voor een zwembad in de tuin of voor openbare zwembaden zijn wij de specialist die u zoekt. Wij denken graag in mogelijkheden en bieden standaard maatwerk.

Wilt u ook alle unieke voordelen van een binnenzwembad ervaren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze vakmensen ontwerpen en bouwen een uniek en prachtig zwembad dat voldoet aan al uw wensen. Maak vandaag nog een afspraak voor een verkennend gesprek. Dan geniet u voordat u het doorheeft van uw eigen zwemparadijs. Een binnenzwembad aanleggen begint hier, bij Aqua Optimaal.