Zwembad randafwerking

Een zwembadrand of randafwerking, is de finishing touch van elk zwembad; het maakt het plaatje compleet en geeft een extra dimensie aan uw zwembad! Om een hoog afwerkingsniveau te bereiken van de zwembadrand is het van belang dat hier goed over nagedacht wordt.

Randtegels, randstenen of boordstenen, zijn er in allerlei kleuren, afmetingen, uitvoeringen (ronde of rechte neus) en materialen. Zelfs keramische randtegels zijn leverbaar. Meestal wordt er gekozen voor massieve steensoorten zoals graniet of basalt, perfect materiaal voor een schitterende zwembadrand.

Keramische randtegel

Deze bestaan uit dunne lagen keramisch materiaal; een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties. De keramische zwembadtegels zijn hard, hygiënisch, vorstbestendig, slijtvast, kleur- en krasvast en in verschillende vormen, diktes en afmetingen verkrijgbaar.

Granieten randtegel

Graniet is een natuursteen, een vulkanisch stollingsgesteente. Het is gevormd door het ondergronds stollen van lava. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Deze praktische randtegel is de ideale randtegel voor het zwembad. Ook graniet is leverbaar in velerlei kleuren en uitvoeringen zoals met een ronde of rechte overhangende neus. De granieten randtegel wordt niet glad als het nat wordt. Graniet is krasvast en hard (zo hard als graniet), blijft na vele jaren mooi van kleur en vergt weinig onderhoud. Een ander voordeel is dat er eenvoudig in geboord kan worden.

Een granieten randtegel voor uw rand van het zwembad

Basalt randtegel

Basalt is ook een natuursteen. Het is net zoals graniet een vulkanisch stollingsgesteente maar de lava is niet in de diepte gestold maar dichtbij of aan het aardoppervlak. Door de snelle afkoeling zijn geen grote kristallen gevormd. Eigenschappen en kenmerken komen grotendeels overeen met dat van graniet.

Oriëntal Black basalt randtegel

Een veel gevraagde zwembadrandtegel is de Oriëntal Black randtegel. Het donkergrijze Oriëntal Black is een natuursteen van een hoge kwaliteit. Het oppervlak is geborsteld waardoor het vuil niet op de stenen achter blijft. Dit beperkt het onderhoud (wel zo prettig). Rondom het zwembad kan het terras verder aangelegd worden met bijpassende terrastegels of terrasplanken.

Een zwembadrand van mooi natuursteen

Eigenschappen Oriëntal Black randtegel

  • Gevlamd en geborsteld oppervlak
  • Kleur- en slijtvast
  • Egale kleur
  • Hard en veilig
  • Kristallijne (materiaal opgebouwd uit kristallen) structuur; levendig en stijlvol
  • Neus is 180°, verzoet (minder sterke glans van het oppervlak)
  • Antislip
  • Voelt zacht aan
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Ook leverbaar als terrastegel

Terrastegel kiezen?

Met een mooie terrastegel maakt u uw tuin verder helemaal af. Of u nu kiest voor een blauwgrijze, antracietgrijze, kleine, grote, klassieke of een strakke terrastegel, zorg ervoor dat deze past bij de randtegels en bij de sfeer in uw tuin.

Bij Aqua Optimaal heeft u een ruime keuze. Wilt u verschillende randstenen bekijken of wilt u advies? Bezoek dan onze showroom.

Creëer nu het zwembad van je dromen!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact