Zwembadoverkapping

Met een zwembadoverkapping kunt u het hele jaar heerlijk blijven zwemmen. Het zwemwater blijft namelijk langer op temperatuur en binnenin de overkapping is de temperatuur ook aangenaam. Vindt u het binnenin te warm worden of schijnt de zon volop en is het buiten heerlijk warm? Dan kunt u in een handomdraai de overkapping openschuiven en lekker in de openlucht zwemmen. De overkapping staat namelijk op rails, zodat deze eenvoudig achter het zwembad geschoven kan worden. Een ander voordeel is dat het bad mooi schoon blijft. Dus veel minder onderhoud. Wel adviseren wij een zwembadafdekking te plaatsen. De temperatuur zal binnenin altijd afnemen.

Zwembadoverkapping op maat gemaakt

Alle overkappingen worden op maat gemaakt, elke situatie is immers weer anders. De overkappingen zijn vervaardigd uit aluminium profielen welke in vele kleuren leverbaar zijn. De kunststof panelen zijn isolerend, Uv-bestendig en in vele kleuren te leveren, zoals in beige, zilver of wit, uitgevoerd in doorschijnend, glashelder of verduisterend. De rails, links en rechts, kunnen in het terras weggewerkt worden.

Voordelen van een zwembadoverkapping

 • Langer zwemseizoen
 • Lager chloorverbruik
 • Minder vervuiling
 • Minder onderhoud
 • Energiebesparend
 • Veilig voor kinderen (is afsluitbaar)

AURA zwembadoverkapping

Deze leverancier levert al meer dan 30 jaar de allermooiste zwembadoverkappingen. AURA beschikt over een uitgekiend productieproces waar levertijden terug zijn gebracht tot slechts 14 werkdagen, onafhankelijk het gekozen model.

AURA, beter voor buiten!

AURA overkappingen zijn leverbaar in de standaardkleuren RAL 7016 (antracietgrijs), RAL 9006 (zilverkleurig), RAL 9007 (grijs aluminium) of RAL 9010 (zuiver wit). Voor alle standaardkleuren wordt HWF- poeder (zeer weerbestendig) gebruikt. Kunststof ruiten zijn vervaardigd van PC (polycarbonaat) in kleurloos, transparant. Dak en kopwanden zijn 4 mm dik en zijpanelen 5 mm dik. Eindwanden vaste beglazing met regelbare draaiklep voor frisse lucht, standaard in elk model (DDF).

Eigenschappen AURA zwembadoverkapping

 • Frame profielen: gepoedercoat, looprails geanodiseerd
 • Frame constructie: aluminium (AlMgSi 0,5 F22)
 • Bevestigingsmiddelen: roestvaststaal (V4A)
 • Rail: originele AURA┬«-rail aan beide zijden 10 mm hoog
 • Wielen: aluminium met gehard oppervlak en met onderhoudsvrije rvs-kogellagers
 • Glijdende delen: lineaire beugels voor windveiligheid
 • Aan beide zijden afsluitbare bodemvergrendeling

Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden. U kunt kiezen uit allerlei modellen in verschillende afmetingen. U leest er alles over in de catalogus en heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Natuurlijk altijd geheel vrijblijvend.

Bekijk de catalogus

Zwembadoverkapping laten plaatsen

Bij de aanleg van een zwembad, is een professionele zwembadoverkapping zeker geen slecht idee. Aqua Optimaal is gespecialiseerd in de productie en installatie van polypropyleen zwembaden, maar kan u ook een zwembadoverkapping, hoog of laag model, leveren en installeren. Wilt u advies of een overkapping zien? Kom dan naar onze showroom. Aan de hand van uw keuze en wensen kunnen wij een vrijblijvende offerte voor u maken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact