Zwembadpomp

Zonder een zwembadpomp werkt er niets. Deze pomp is het hart van het systeem, het zorgt immers voor de circulatie van het zwemwater.

Een zwembadpomp is een zelfaanzuigende pomp. Dit houdt in dat de pomp niet onder of gelijk met het waterniveau in het zwembad hoeft te staan, maar ook boven het niveau geplaatst kan worden. Voor elk professioneel zwembad is een hoogwaardig en betrouwbare zwembadpomp een onmisbaar onderdeel. Deze pompen zijn specifiek ontwikkeld voor zwembaden vanwege de aanwezigheid van chloor in het zwemwater en zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. De meest vooruitstrevende producenten zijn SPECK pompen en DAB pompen. Pompen van Duitse kwaliteit, gemaakt van hoogwaardige materialen met een bijzonder hoge efficiëntie en lange levensduur! Wij noemen hier twee topmodellen.

SPECK Compact Eco Soft Zwembadpomp

Een zeer stille, zelfaanzuigende en frequentiegestuurde zwembadpomp. Een hydraulisch geoptimaliseerd model voor zwembaden met een inhoud van 30 tot 90 m3. De pomp heeft een zeer hoog rendement dankzij de variabel programmeerbare prestatiestappen. Drie vrij instelbare snelheden/toerentallen. Zowel het toerental als de stopfunctie zijn over potentiaalvrije contacten extern aan te sturen. Extern aan te sturen middels de Aqua Easy Pool Control. Voorzien van transparant deksel en voorfilter 0,5 liter, exclusief voedingskabel. Het elektrische gedeelte is volledig galvanisch gescheiden. Maximaal 2 meter boven- of 3 meter onder waterniveau te plaatsen. Fabrieksgarantie is 3 jaar.

Eigenschappen Compact Eco Soft zwembadpomp

 • Fluisterstil
 • Snelle aanzuigtijden
 • Energiezuinige, synchrone en compacte aandrijving
 • Voorfilter voor eenvoudige reiniging
 • Transparante deksel met openingshulp
 • Interne afvoer
 • Geen breukgevaar
 • Uv-bestendig, robuust, glasvezelversterkt pomphuis
 • Korte inbouwlengte
 • Aqua Easy Pool Controle voor externe aansturing
 • Gecoate asynchrone motor (corrosiebescherming) met onderhoudsvrije hoogwaardige kogellagers
Een zwembadpomp voor elk formaat zwembad

SPECK Badu Delta Eco VS Zwembadpomp

De Badu Delta Eco VS is een blokpomp met een geïntegreerde filtermand en een mechanical seal. Deze seal is gemonteerd op een kunststof waaiernaaf. De motoras en de pompas, beide RVS, komen niet in contact met het zwembadwater. Hierdoor is er een volledige elektrische scheiding! Het elektrische gedeelte is volledig galvanisch. De monoblock look geeft deze pomp een modern eigentijds karakter. De Badu Delta Eco VS pomp is door geconfigureerde hydrauliek, extreem stil en efficiënt. Voorzien van een nieuw ontworpen koelingsventilator waardoor de pomp nog stiller is. De elektromotor is onderhoudsvrij, voorzien van RVS as en uitgevoerd met hoogwaardige kogellagers.

Hoge capaciteit met lager energieverbruik, de ideale combinatie.

Deze pomp kan maximaal 3 meter boven en tot 3 meter onder waterniveau geplaatst worden en heeft drie vrij instelbare toerentallen (1000 - 3000 tpm). Het folie toetsenbord heeft 8 toetsen zonder dubbel bezetting, voor een eenvoudige menu-navigatie. Het display op de elektromotor is eenvoudig en intuïtief te bedienen, en heeft een info-toets voor de weergave van het energieverbruik. Zowel aanzuigtijd (OFF, 1 - 10 min) als de aanzuigsnelheid (1000 – 3000 tpm) zijn instelbaar. Voorzien van 5-aderige kabel om toerental en stopfunctie d.m.v. potentiaalvrije contacten extern aan te sturen met de Aqua Easy Pool Control. Voorzien van groot pomphuis met een inhoud van ongeveer 4 liter en heeft een transparant deksel met ledverlichting (sleutel voor wartelmoer wordt meegeleverd). Standaard uitgevoerd met pvc-kraagbussen en verdiepte aftappluggen waardoor geen breukgevaar. Toe te passen bij zwembaden met zout-elektrolyse systemen met zoutconcentratie 0,5% (5 gram/liter), hogere concentraties (AK-uitvoering) op aanvraag. Fabrieksgarantie is 5 jaar.

Het topmodel als het gaat om frequentie gestuurde zwembadpomp met permanent magneetmotor

Eigenschappen Delta Eco VS zwembadpomp

 • Deelbaar filtermandje voor eenvoudige reiniging
 • Bijzonder efficiënt en stil
 • Deksel met ledverlichting
 • Laag energieverbruik
 • Exclusief design
 • Verzonken aftapplug waardoor er minder kans is op beschadigingen
 • Inclusief sleutel voor openen transparante deksel
 • De Badu Delta Eco VS is extern aan te sturen via de Badu Eco Logic
 • Nieuw ontwikkelde koelwaaier met koelwaaierkap. Hierdoor wordt het geluid meer gereduceerd wanneer de pomp in bedrijf is.
SPECK Badu Delta Eco VS Zwembadpomp

Product details

Capaciteit: max. 30 m³/u
Opvoerhoogte: 8 m.w.k.
Zelfaanzuigend: Ja
Mechanical seal: Kool/Keramiek/NBR
Materiaal: Polypropyleen
Grootte zwembad: 30 - 150 m³

DAB E-Swim zwembadpomp

De energiezuinige DAB zwembadpomp is frequentie gestuurd. Deze pomp heeft meerdere standen. Voor het filteren van het water is er minder vermogen van de pomp nodig dan bij het stofzuigen of bij het spoelen van het zwembadfilter. Bij het filteren van het water draait de pomp langzamer. Het vuil wordt zo beter uit het water gefilterd. Dit bespaart energiekosten.

Een revolutionair stil, efficiënt, betrouwbare zwembadpomp. Bovendien op flow regelbaar. Extreem stil door de watergekoelde permanent magneetmotor, elke mechanische ruis is bij deze pomp verleden tijd. De koeling bij deze pomp is anders. De koeling geschiedt namelijk buiten de stator (stilstaand gedeelte van de elektromotor) om. Hierdoor is vervuiling in de pomp geen probleem en geen risico. Het transparante deksel van het filter is van polycarbonaat wat een goede doorzichtigheid en een lange levensduur garandeert. Pomp is extern aan te sturen met de Aqua Easy Pool Control, PoolCop en DA-GEN. Een van de grootste voordelen van deze DAB E-Swim pomp is dat deze op flow ingesteld kan worden. Dat betekent dat de gewenste flow gegarandeerd is, ook als de tegendruk ontstaat door bijvoorbeeld een vervuild filter. Verder is deze pomp uitgevoerd met SVRS-software(Safety Vacuum Release System). Dit systeem zorgt ervoor dat de pomp gelijk stopt als er een voorwerp vastgezogen wordt. Wel zo veilig dus. Het handige lcd-scherm maakt de installatie en het gebruik eenvoudig. Deze pomp is “standalone” in te zetten. De filtertijden en diverse extra standen zijn instelbaar via handige instellingen in het menu.

Eigenschappen DAB E-Swim zwembadpomp

 • Fluisterstil (< 45 Db)
 • Watergekoelde motor (geen koelwaaier)
 • Energiebesparend door frequentie gerelde, borstelloze PMS-motor
 • Programmeerbare variabe snelheid/flow en tijdschema's
 • 'Qucik Clean' functie voor backwash op hoge snelheid
 • Lcd-display
 • Voorzien van SVRS (Safety Vacuüm Release System)

Een passende zwembadpomp voor uw zwembad? Aqua Optimaal heeft een breed assortiment zwembadpompen van 5 m3 tot 30 m3 per uur en zijn altijd uit voorraad leverbaar.

De beste zwembadpompen vindt u bij Aqua optimaal

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact