Zwembad jetstream

Een jetstream of een tegenstroom inrichting, is een harde waterstraal waar tegenin gezwommen kan worden. De waterstraal is instelbaar. Een jetstream biedt u de mogelijkheid om aan uw conditie te werken zonder over een groot zwembad te beschikken. Hierdoor kunt u ook zwemmen in een klein zwembad.

De jetstream wordt in het zwembad bediend met een pneumatische schakelaar in het frontpaneel. De kracht van de jetstream is instelbaar. U kunt bijvoorbeeld de venturi (kleinere opening daardoor krachtiger waterstraal) regelen.

Installatie

Een jetstream kan in elk bad ingebouwd en geïnstalleerd worden. Het is wel belangrijk dat er dikke pvc-leidingen gebruikt worden i.v.m. de grote hoeveelheid water die de jetstream nodig heeft. Er zijn jetstreams leverbaar die op 230 Volt werken. Deze worden aangestuurd door een pomp van 60, 70, 80 of zelfs 90 m3 per uur. Wilt u echter een jetstream met veel meer kracht, dan is krachtstroom een vereiste.

Een Jetstream kan ik elk zwembad geplaatst worden

SPECK Badujet Turbo Pro Jetstream

Geen 25 meter bad in uw tuin, maar wel graag optimaal trainen? SPECK Pompen heeft de ideale oplossing: Innovatieve propeller technologie, luxe uitstraling en een unieke betaalbare jetstream! De Turbo Pro is ideaal voor het trainen van techniek en/of uithoudingsvermogen en kan gebruikt worden door de professionele en de recreatieve zwemmer. Via de geïntegreerde sensortoetsen of de afstandsbediening kan de jetstream worden afgestemd op de individuele behoeften. Dit kan een professionele, prestatiegerichte training zijn, voor duur- en revalidatietraining of gewoon voor de fun en heerlijke ontspanning.
De propeller zorgt voor een gelijkmatige, zachte stroom wat een unieke natuurlijke zwemervaring creëert. Bovendien vermijdt dit eentonige belasting op (pijnlijke) delen van het lichaam. Het optimale stroompatroon kenmerkt zich door lage golf- en spatwatervorming waardoor er minder watergeluid is. Dit is aangenaam merkbaar tijdens het zwemmen of op het terras naast het zwembad.

Turbo Pro jetstream is verkrijgbaar in twee verschillende designs

Hoge prestatie en zeer veilig

Met een capaciteit tot 350 m³/u heeft de Turbo Pro jetstream een constant hogere outputprestatie dan conventionele units. De aandrijving geschiedt door een efficiënte permanentmagneetmotor en het vermogen wordt via een magnetische koppeling contactloos naar de propeller overgebracht. Het ontwerp is bijzonder slijtvast zonder doorlopende aandrijfas en dynamische afdichting. Alle elektrische componenten zijn hermetisch gescheiden van het zwembadwater waardoor de jetstream bijzonder veilig is. De normconforme constructie is onder andere uitgevoerd volgens DIN EN 16582-1 en DIN EN 16713-2.

Eigenschappen van de Turbo Pro

  • Hogere outputprestatie door capaciteit tot 350 m³/u
  • Stiller door de optimale propeller technologie
  • Veilig omdat alle elektrische componenten hermetisch zijn gescheiden van het zwembadwater, dus ook geen kabels in het water
  • Eenvoudig te installeren door de geïntegreerde pompeenheid zonder extra leidingwerk
De Turbo Pro jetstream wordt door Aqua Optimaal vakkundig gemonteerd

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact