Camping De Blauwe Lantaarn

Deze familiecamping ligt in Wateren, een buurtschap op de grens van Drenthe en Friesland in het Nationaal Park de Drents Friese Wold. Het is een gezellige en sfeervolle camping, ook kindvriendelijk door de vele faciliteiten. Een ideale camping voor rust en natuur.

Het bestaande familiezwembad moest worden vervangen. Aqua Optimaal heeft hier een nieuw bad aangelegd. Een prachtig, groot familiezwembad van ongeveer 18 x 7 meter en 140 cm diep met daarnaast ook een peuterbad van 8 x 6 meter en 30 cm diep. Het familieblad heeft een riante hoektrap. Ook hebben wij er een super mooie waterglijbaan geplaatst. In het peuterbad zijn waterspeelelementen. In een bestaand gebouw is de techniek geïnstalleerd, zoals het filtersysteem en de warmtepomp. Uiteraard worden beide zwembaden verwarmd. Dus ook zwemplezier in het voor- en naseizoen.

Wetgeving met betrekking tot openbare zwembaden

Beide zwembaden voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de WHVBZ wet. Deze wet (Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) stelt eisen aan de algemene hygiëne en veiligheid waaraan een openbaar zwembad moet voldoen. Wij kunnen desgewenst alle correspondentie met de desbetreffende provincie verzorgen.

Zwemplezier voor jong en oud

Jong en oud (en alles wat er tussenin zit) kunnen weer genieten van deze heerlijke zwembaden en van alle andere faciliteiten van deze camping. De kinderen kunnen bovendien de hele dag roetsjen van de geweldige glijbaan. Vanaf 4 meter hoog plonzen ze na maar liefst 34 meter in het grote zwembad. Wat een feest!

Ook de omgeving, een prachtig natuurgebied, is zeker de moeite waard en biedt volop mogelijkheden voor wandel- en/of fietstochten. Door de bossen en door de heide.
Meer informatie over camping De Blauwe Lantaarn vindt u op de site: deblauwelantaarn.nl