Zwembadleuning

De meeste zwembadleuningen zijn van RVS. Geschikt voor particuliere zwembaden, zowel binnen- als buiten, en voor openbare zwembaden. Voor elk zwembad kan Aqua Optimaal de juiste leuning leveren.

AstralPool Zwembadleuning

AstralPool heeft verschillende leuningen, handrails en handgrepen, in allerlei vormen. De leuningen, voor het comfortabel in- en uitstappen van uw zwembad, worden compleet met bevestigingsmateriaal geleverd. Uitgevoerd in hoogglans gepolijst RVS 316. Buis diameter 43 mm.

Zwembadleuning voor o.a. tweedelige trap

 • Gepolijst rvs-buis (diameter 43 mm)
 • Hoogte 80 cm, breedte 80 cm
 • Per twee stuks
 • Bevestiging d.m.v. bodemplaat of inbedding
Zwembadleuning voor tweedelige trap 80 cm
 • Gepolijst rvs-buis (diameter 43 mm)
 • Hoogte 80 cm, breedte 47 cm
 • Per twee stuks
 • Bevestiging d.m.v. bodemplaat of inbedding
Zwembadleuning voor tweedelige trap 47 cm

Zwembadleuning voor hoektrap of Romaanse trap

 • Gepolijst rvs-buis (diameter 43 mm)
 • Hoogte 80 cm, breedte 125 cm
 • Per stuk
 • Bevestiging d.m.v. bodemplaat of inbedding
Zwembadleuning voor thoektrap of Romaanse trap

Pomaz Aqua Easy handrails

Pomaz produceert al meer dan 40 jaar de Aqua Easy producten van hoge kwaliteit. Deze handrails worden op maat gemaakt. De buis is uitgevoerd in RVS 316L. Maximale lengte van de buis is 600 cm, heeft een doorsnede van 43 mm met een wanddikte van 1,6 mm. De handrails zijn ook bestand tegen chloriden en zout.
De bevestigingssteunen zijn leverbaar in zwart kunststof, voor een eenvoudige en degelijke bevestiging en afwerking of in RVS 316. De steunen kunnen op elke positie van de buis worden bevestigd. De bevestigingssteun aan het eind van de buis zijn leverbaar in RVS 316L. De eindstoppen voor de rvs-buis zijn leverbaar in zwart kunststof of in RVS.

Pomaz Aqua Easy handrails

Handgreep

Handgrepen voor bevestiging in uw zwembad. Deze zijn vervaardigd in gepolijst rvs-buis (diameter 43 mm). Leverbaar in 50, 100, 200 of 300 cm. De handgrepen worden geleverd met flens, pakkingen en schroeven.

Wat is het verschil tussen RVS 304, 314 en 316

Het verschil tussen RVS 304, 314 en 316 zit in de samenstelling. RVS 316 bevat namelijk 2% molybdeen waardoor RVS 316 beter bestand is tegen corrosie. Een hoger percentage nikkel verhoogt eveneens de corrosiebestendigheid van RVS 316. Het molybdeen in de legering maakt RVS 316 ook ongevoeliger voor chloriden en blootstelling aan zout. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat RVS 316 ideaal is voor zoutwaterzwembaden en voor vochtige omgevingen. RVS 304 zal eerder roesten maar is prijstechnisch gunstiger.
RVS kan gaan roesten. Om roestvorming (corrosie) te voorkomen is onderhoud nodig. Periodiek goed reinigen met een licht alkalisch schoonmaakmiddel en daarna afspoelen met schoon water is vaak voldoende.

Waar staat AISI voor

AISI staat voor het Amerikaanse Iron and Steel Institute. Dit instituut heeft een classificatiesysteem opgesteld voor RVS (Roest Vast Staal) groepen. Het maakt gebruik van een driecijferige code, eventueel aangevuld met een letter voor bijzondere chemische eigenschappen. Er zijn drie hoofdgroepen nl. de 200, 300 en 400 serie. Elke groep heeft zijn eigen specifieke structuren, eigenschappen en kenmerken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact