Zwembadisolatie

Het isoleren van de zwembadwanden bespaart u energiekosten en zorgt voor minder co2 uitstoot. Een zwembad isoleren is vrij eenvoudig. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Het aanbrengen van XPS platen
  • Het aanbrengen van een laag polyurethaan

Isoleren met XPS platen

XPS is een kunststof isolatiemateriaal en staat voor geëxtrudeerd polystyreen, ook wel hardschuim genoemd. Deze platen worden vaak gebruikt in de bouw. Het materiaal kan goed tegen vocht en is heel eenvoudig aan te brengen. De platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn op maat te snijden.

Isoleren met polyurethaan

De zwembadwanden worden voorzien van een dikke laag polyurethaan (PUR). Deze laag is eenvoudig aan te brengen. Polyurethaan is een twee-componenten-gespoten hardschuim dat bestaat uit de twee componenten; polyol en isocyanaat. Een Cfk-vrij product en dus milieuvriendelijk. De ozonlaag wordt niet aangetast. Zodra de twee componenten uit het spuitpistool komen, is dit binnen enkele seconden hard. Het materiaal hecht zich aan vrijwel alle ondergronden, zoals beton, steen, hout, kunststof en aluminium. Ook aan polypropyleen, de kunststof waar wij het zwembad van maken. Met PUR kun je naadloos het zwembad isoleren, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Ook polyurethaan is waterbestendig.

Het zwembad isoleren met PUR of polyurethaan is een milieuvriendelijke manier van zwembadisolatie.
Bespaar energie door goed te isoleren; het verdient zich vanzelf terug!

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact