Zwembadinbouwdelen

In het polypropyleen zwembad worden een aantal onderdelen ingebouwd, zoals een stofzuigeraansluiting, inspuiters en skimmers. Deze zijn in allerlei uitvoeringen en kleuren te leveren, zelfs in RVS. De inspuiters worden tegenover de skimmers geplaatst. In de grotere zwembaden worden meestal 3 of 4 inspuiters en 2 skimmers gemonteerd.

Stofzuigeraansluiting

Aan een de stofzuigeraansluiting kan een zwembadstofzuiger gekoppeld worden. De stofzuigeraansluiting wordt in het midden van het zwembad geplaatst. Voor het gebruik van een zwembadrobot is deze aansluiting niet nodig, maar bij ernstige vervuiling onder de trap en lamellennis is, bij het handmatig schoonmaken, deze aansluiting wel nodig. Leverbaar in meerdere kleuren.

Inspuiter

Een inspuiter zorgt ervoor dat het water vanaf de filterinstallatie weer terug in het zwembad stroomt. De opening is verstelbaar om zo het water de kant op te leiden die u wenst. Tegenover de skimmer(s) en onder de trap worden inspuiters geplaatst.

Voor het zwembad hebben we verschillende inbouwdelen, waaronder de inspuiter

Skimmer

Een skimmer zorgt voor het afvoeren van vuil dat op het water in uw zwembad blijft drijven, zoals bladeren en stof. Dit vuil wordt in de skimmer opgevangen in een mandje. Het skimmermandje dient regelmatig te worden gecontroleerd en indien nodig leeg en schoon gemaakt te worden. Een schoon mandje verhoogt een betere doorstroming van het zwembadwater naar de filterinstallatie. In de grotere zwembaden adviseren wij twee skimmers te plaatsen.

Astral Hoogwaterlijn skimmer

Deze Astral Hoogwaterlijn skimmer is gemaakt van ABS. In tegenstelling tot andere skimmers kan deze hoog geplaatst worden in de zwembadwand waardoor de waterlijn tot maximaal 8 cm hoger komt. Aqua Optimaal levert bijna alle zwembaden met deze skimmer, hetzij in wit of in grijze uitvoering.

Een prachtige skimmer; strak en magnifiek design

Eigenschappen Astral Hoogwaterlijn skimmer

  • Hoge waterlijn
  • Uv-bestendig
  • Doorstroming 7,5 m3 per uur
  • Opening 495 x 80 mm
De Astral Hoogwaterlijn skimmer geeft een geweldige uitstraling aan uw zwembad

Wat is het voordeel van deze Astral hoogwaterlijn skimmer?

De waterlijn van uw zwembad komt tot tweederde van de skimmer te staan. Bij een traditionele skimmer zal de waterlijn zo'n 14 cm onder de randafwerking van het zwembad komen. Bij een hoogwaterlijn skimmer wordt dat beperkt tot ongeveer 7 cm. Daarnaast is de opening veel breder.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact