Zwembad winterkleed

Een winterkleed beschermt uw zwembad in de wintermaanden. Elk winterkleed wordt op maat gemaakt. De kleden worden rondom omgezoomd en gelast en voorzien van zeilringen (om de 80 cm) voor het bevestigingskoord.
Om het regenwater door te laten, is het kleed in het midden voorzien van insnijdingen met daar overheen een strook gaas. Zo blijft het vuil op het kleed liggen. Het winterkleed wordt gemaakt van UV bestendig pvc-gecoat zeil van 650 gram/m2. Leverbaar in verschillende kleuren, zoals antraciet, blauw, grijs, groen of zwart.
Winterkleden zijn ook leverbaar met ronde vormen, afgeschuinde hoeken, extra flappen en uitsparingen (bijvoorbeeld voor de trap). Vraag naar de mogelijkheden.

Een winterkleed beschermt uw zwembad in de wintermaanden

Voordelen van een winterkleed

  • Verhoogt de veiligheid voor mens en dier
  • Beschermt het zwembad tegen blad en ander vuil
  • Isolerende werking
  • Beschermt tegen uv-licht, zodat het water niet groen wordt en het verouderingsproces vertraagd
  • Ringen om de 80 cm
  • Minder kans op algengroei en bacteriënvorming (geen licht bij het water)
  • Besparing schoonmaakkosten in het voorjaar
Een zwembad winterkleed beschermt, heeft een isolerende werking en verhoogt de veiligheid
Een degelijk winterkleed is de perfecte bescherming voor uw zwembad in de wintermaanden

Het winterkleed vastzetten

Voor het vastzetten van de winterkleden gebruiken wij grondankers, gesloten haringen of S haken (bijvoorbeeld bij zwembad met overloopgoot).
De grondankers worden in de tegels verzonken. Het anker wordt omhoog getrokken. Hierachter kan het elastiek van het winterkleed gespannen worden. Deze grondankers zijn van RVS met een doorsnede van 12 mm.
De gesloten haringen worden naast de randtegels of terrastegels geplaatst. Het elastiek wordt in het oog getrokken. De haringen worden na het winterseizoen weer verwijderd.
De verzinkte S haken zijn een makkelijke en voordelige oplossing om het kleed vast te zetten bij een zwembad met overloopgoten.

Een winterkleed vastzetten kan met grondankers, haringen of S-haken

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact