Zwembad schoonhouden

In het zwembad komt vuil zoals bladeren, gras en zand. Hoe kunt u het zwembad schoon en het water kraakhelder houden? Het schoonmaken van een zwembad kan zowel handmatig als automatisch. Handmatig gebeurt dit met een bodemzuiger met diverse borstels, telescoopsteel, slang en schepnet. Wilt u genieten van uw zwembad zonder het zwembad regelmatig en intensief te reinigen? Een effectievere manier om het zwembad schoon te houden is een automatische zwembadrobot ook wel bodemzuiger genoemd.

Zwembadrobot

Zwembadrobots zijn er in verschillende soorten, voor kleine en grote zwembaden. Er zijn robots die aangesloten kunnen worden op een stofzuigeraansluiting en dan de gehele bodem schoonmaken. Ook zijn er robots te verkrijgen die u in het zwembad kunt zetten om de bodem, wand en waterlijn te reinigen.

Dolphin zwembadrobot

De marktleider is onbetwist Maytronics uit Israël. Deze fabrikant produceert onder de merknaam Dolphin een brede serie zwembadrobots, maar liefst 9 modellen. Kenmerken: altijd vooruitstrevend als het gaat om techniek en gebruiksgemak.
Het topmodel uit de Scoop serie is de Dolphin Scoop Deluxe. Een modern en ergonomisch model. Met de My Dolphin App maakt de besturing (via Bluetooth) en het uitlezen van (fout)meldingen, mogelijk. Met deze App kan ook het programma gekozen worden waarmee de bodem, wand en waterlijn gereinigd dient te worden. Men kan kiezen uit 5 programma’s. Aan de voorzijde zit een led-indicator. De vacuüm strip aan de onderzijde zorgt voor een verbeterde aanzuiging van het vuil en voor een perfecte reiniging van de waterlijn. De robot komt daarvoor hoog uit het water. Deze automatische robot is standaard voorzien van pvc-borstels, geschikt voor bijna elke ondergrond. Uitgevoerd met 18 meter kabel, geschikt voor zwembaden met een vloeroppervlak tot 50 m2.

Zwembad schoonhouden met een zwembadrobot

Deze Dolphin Scoop Deluxe zwembadrobot wordt geleverd met een handige, zeer luxe en verrijdbare caddy. Met de Dolphin Caddy heeft u altijd een makkelijke opbergmogelijkheid voor uw Dolphin.

Dolphin zwembadrobot

Eigenschappen Dolphin Scoop Deluxe robot:

  • Reinigt bodem, wand én waterlijn
  • Zuigkracht 15 m3 per uur
  • Active Brushing, de voorste bostel draait 2x zo snel en maakt meer vuil los
  • Filtercartridge Multi-layer, 4 filters en ingesloten filtermand voor het grove vuil
  • Filtersysteem kan eenvoudig aan bovenzijde uitgenomen worden
  • Kabellengte 18 meter, innovatieve technologie om opkrullen te voorkomen
  • Quick Water Release, snelle waterafvoer voor een lichtere robot bij uithalen
  • My Dolphin App, handmatige bediening ook mogelijk
  • Luxe verrijdbare caddy

Breed assortiment bij Aqua Optimaal

Voor het schoonmaken van zwembaden heeft Aqua Optimaal een breed assortiment van zwembadrobots en bijna alle benodigdheden op voorraad. Wilt informatie over welke robot u moet aanschaffen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact