Zonne-energie voor het zwembad

Heerlijk genieten van het zwembad in uw eigen tuin. Het zwembadwater wordt verwarmd met een 4-seizoenen warmtepomp. Het stroomverbruik van de warmtepomp wordt grotendeels gecompenseerd door stroom dat opgewekt wordt door zonne-energie.

Het zonlicht in onze regio is uitermate geschikt voor het opwekken van zonne-energie. De moderne zonnepanelen zijn zeer geavanceerd en leveren al stroom bij het geringste (dag)licht. Met deze zonnepanelen draagt u bij aan een duurzaam en schoner leefmilieu. Bovendien kunt u ook genieten van een veel lagere energierekening!

Kies voor de juiste, betrouwbare zonnepanelen. Kies voor DMEGC Solar. Uw investering moet immers leiden tot een maximaal rendement. Onze erkende installateur kan u vrijblijvend adviseren, zorgt voor een correcte installatie en indien gewenst voor gedegen onderhoud.

Met de moderne zonnepanelen wordt het stroomverbuik van de warmtepomp van uw zwembad opgewekt door zonne-energie.

DMEGC Solar

De hoogwaardige DMEGC 410 Wp Full Black zonnepanelen hebben een vermogen van maar liefst 410 Wp (Wattpiek) per paneel. ‘Het ontwerp van deze panelen heeft niet alleen elegante uitstraling maar verhoogt ook de efficiëntie vooral bij weinig (dag)licht. Kortom maximale energieopbrengst van uw zonnepanelen. ‘Wattpiek’ slaat op de maximale hoeveelheid stroom die een zonnepaneel kan opwekken onder ideale omstandigheden.

Het Full Black paneel is opgebouwd uit duurzame materialen van eersteklas kwaliteit en is daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit garandeert een lange levensduur.

DMEGC Solar is de beste keus voor zonne-energie voor uw zwembad.

SolarEdge omvormer

De SolarEdge omvormer is het brein van uw zonnepanelen. Deze omvormer zet de geleverde gelijkstroom van de panelen om in wisselstroom en laat de opbrengst zien.

Aan elk afzonderlijk paneel is een SolarEdge power optimizer gekoppeld. De optimizer is een klein kastje dat de opbrengst van elk afzonderlijk paneel optimaliseert. De omvormer is gekoppeld aan een app voor uw smarttelefoon en/of tablet. De stroomopbrengst en het stroomverbruik zijn altijd prachtig te volgen met ‘mySolarEdge’.

De SolarEdge omvormer is het brein van uw zonnepanelen.

Wat kosten zonnepanelen voor mijn zwembad?

Om het zwembadwater te verwarmen heeft u buiten de zonnepanelen ook een warmtepomp nodig. De kosten van de set zonnepanelen hangen af van het aantal. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft hangt onder andere af van de afmetingen van uw zwembad, het vermogen van de warmtepomp en de plaats van de zonnepanelen. De panelen leveren niet hun maximale capaciteit. Belangrijk is te weten hoe rendabel de installatie is en wanneer deze terugverdiend is. Laat u zich uitvoerig voorlichten door onze installateur, uiteraard geheel vrijblijvend.

Voor het installeren van 14 zonnepanelen DMEGC 410 Wp, moet u rekenen op een investering van ongeveer € 7.000,- (excl. BTW). Dit is inclusief een SolarEdge omvormer en 14 SolarEdge power optimizers. Met dit systeem kan, mits op een courante ligging, ongeveer 5000 kWh per jaar worden opgewekt.

Bij plaatsing op een plat dak geldt een meerprijs van ongeveer € 900,- (excl. BTW). De minderprijs voor een Goodwe omvormer (zonder power optimizers) is ongeveer € 1.200,- (excl. BTW).

Voor het installeren van 20 zonnepanelen DMEGC 410 Wp, moet u rekenen op een investering van ongeveer € 9.000,- (excl. BTW). Dit is inclusief een SolarEdge omvormer en 20 SolarEdge power optimizers. Met dit systeem kan, mits op een courante ligging van de panelen, ongeveer 7000 kWh per jaar worden opgewekt.

Bij plaatsing op een plat dak geldt een meerprijs van ongeveer € 1.400,- (excl. BTW). De minderprijs voor een Goodwe omvormer (zonder power optimizers) is ongeveer € 1.500,- (excl. BTW).

Genoemde prijzen zijn in combinatie met een te plaatsen zwembad.

Eigenschappen zonnepaneel

 • Geheel zwart
 • Zwart frame
 • Mono-facial module
 • 410 Wp (Wattpiek)
 • 210 Wp/m2
 • 108 cellen
 • Zeer efficiënt
 • Afmetingen 1722 x 1134 x 30 mm
 • Gewicht 21,2 Kg
 • 12 jaar productgarantie
 • 25 jaar vermogensgarantie
Zonnepaneel, omvormer en optimizer, het complete pakket voor zonne-energie voor uw zwembad.
Optimaal profiteren van GROENE ENERGIE!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over zonne-energie voor voor uw zwembad of heeft u een vraag en/of opmerking? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact