Binnenzwembad Utrecht

De meeste zwembaden leggen wij aan in de tuin. Soms krijgen wij de vraag om een zwembad te plaatsen in huis. Dit binnenzwembad hebben wij geplaatst in Utrecht. Vanwege de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland, wordt de stad ook wel Domstad genoemd.

Het realiseren van een binnenzwembad is een grotere uitdaging dan van een buitenbad. Een aantal aspecten vragen om meer aandacht. De afmetingen van dit binnenzwembad zijn 10 x 4 meter. Elke afmeting is natuurlijk mogelijk maar hangt af van de ruimte. Het zwembad is voorzien van een heerlijke jetstream. Om energiekosten te besparen is er een 4 seizoenen warmtepomp geïnstalleerd.

Waarom en binnenzwembad

Het grote voordeel is dat u het hele jaar kunt zwemmen. U kunt er dus elke dag gebruik van maken. Bovendien heeft u met een binnenzwembad veel minder onderhoud dan bij een buitenzwembad.

Een mogelijk nadeel is dat het moeilijker te realiseren is bij een bestaande woning. Bij een nieuw te bouwen huis of aanbouw is het aan te bevelen om eerst de mogelijkheden te bezien.

Luchtontvochtiging en ventilatie

Een adequate luchtontvochtiging en een uitgekiend ventilatiesysteem zijn bij een binnenzwembad van essentieel belang en zorgen voor een aangename en gezonde lucht. Schimmels en bacteriën mogen in deze ruimte geen kans krijgen! Bescherm daarom uw ruimte en zorg dat er geen vochtproblemen ontstaan. Laat u zich goed voorlichten. Aqua Optimaal heeft voor deze projecten een speciaal programma.

Wat is er nu fijner dan lekker zwemmen in je eigen zwembad in huis!

Meer informatie

Wilt u meer informatie, heeft u een vraag en/of opmerking of wilt u ook een Binnenzwembad laten plaatsen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact