Tuinen met zwembaden | inspiratieblog

Denkt u na over een zwembad in uw tuin, maar heeft u geen idee waar te beginnen? In deze blog vertellen wij u er alles over, zodat u precies weet waar u aan toe bent. In een openbaar zwembad is het vaak druk en veel lawaai. Er is meestal weinig ruimte voor u om lekker te ontspannen. Door voor een tuin met zwembad te kiezen, kunt u met uw gezin optimaal ontspannen in uw eigen tuin. Geen openingstijden, geen drukte en iedere dag een verfrissende duik kunnen nemen.

Een tuin met zwembad straalt luxe uit en staat voor ultieme ontspanning.

Een tuin met zwembad voor de ultieme ontspanning

Het is een droom van veel mensen, een tuin met zwembad waar u van kunt genieten. Een zwembad geeft u de mogelijkheid tot optimale ontspanning, of dat nu is door sportief bezig te zijn of door te genieten van het zwemwater dat uw spieren ontspant. Maakt u alleen gebruik van uw zwembad of nodigt u al uw vrienden en familie uit om er samen van te genieten? Een zwembad is leuk voor iedereen, van jong tot oud. Kinderen kunnen er heerlijk in spelen en de grootste pret beleven en ouders kunnen het water gebruiken ter ontspanning na een lange werkdag.

Waarom een professioneel zwembad in de tuin?

Een echt ingegraven zwembad, dat wil toch iedereen? Het straalt luxe uit, en heeft daarnaast een paar heel fijne bijkomstigheden. Zo kunt u er makkelijk instappen en het staat een stuk strakker dan een opzetzwembad. Een riant zwembad in uw eigen tuin zorgt ervoor dat u te allen tijde kunt ontspannen in uw eigen tuin. U krijgt niet te maken met openingstijden of drukte, u kunt namelijk zelf bepalen wanneer u gebruik maakt van het zwembad.

Voorbeelden van een zwembad in de tuin

Een voorbeeld van een ingegraven zwembad in de tuin.
Een voorbeeld van een klein zwembad in de tuin.
Een voorbeeld van tuinen met zwembaden
Een voorbeeld van een tuin met zwembad.
Een voorbeeld van een ingegraven zwembad in de tuin
Een voorbeeld van een zwembad in de tuin

De voordelen van een tuin met zwembad op een rij

 • U heeft een privé zwembad, welke u met niemand hoeft te delen
 • Een tuin met zwembad straalt luxe uit
 • U kunt op ieder gewenst moment een duik nemen zonder dat u rekening hoeft te houden met openingstijden
 • Zwemmen is erg gezond, zowel fysiek als mentaal
 • U kunt iedere dag een verfrissende duik nemen, wat ontspannend kan werken na een lange, warme dag op het werk
 • Een tuin met zwembad geeft u een heerlijk vakantiegevoel in uw eigen tuin
 • Een goede investering; de waarde van een woning met een tuin met zwembad ligt aanlienlijk hoger
De voordelen van een tuin zwembad zijn oneindig.

Een tuin met zwembad: niet alleen voor de elite

Veel mensen denken dat een tuin met zwembad alleen is weggelegd voor de elite, de mensen met grote huizen en grote tuinen. Toch is dit niet het geval. Met een kleiner huis, een kleinere tuin en zelfs met een kleiner budget kunt u evengoed een zwembad in uw tuin laten aanleggen. Er is dan ook voldoende keuze als we kijken naar een zwembad voor een kleine tuin. Een klein zwembad in de tuin heeft dezelfde voordelen als een groot zwembad en doet hier dan ook zeker niet voor onder. Sterker nog, een klein zwembad neemt minder ruimte van uw tuin in beslag, waardoor u meer ruimte heeft voor andere dingen.

Welke soorten zwembaden zijn er?

Wanneer u een zwembad in uw tuin wilt laten maken, heeft u een ruime keuze. Er zijn namelijk veel verschillende zwembadmodellen. Een polypropyleen zwembad kan zelfs helemaal naar eigen wensen worden ontworpen. Daarnaast kunt u kiezen of u voor een binnenzwembad of voor een buitenzwembad wilt gaan. De meest voorkomende zwembaden in Nederland vallen onder de polypropyleen (kunststof) zwembaden. Deze zwembaden kunnen vrij snel en eenvoudig geplaatst worden. Het zwembad wordt in één stuk (monoblock) geleverd. Een kunststof zwembad kan zowel als inbouw zwembad of als opbouw zwembad geplaatst worden. Voorbeelden van een kunststof zwembaden zijn een polyester en een polypropyleen zwembad.

Wanneer u een tuin met zwembad wilt, heeft u keuze uit verschillende soorten.

De kosten van een tuin met zwembad

Vaak wordt er meteen aan een heleboel kosten gedacht als het gaat om een vast zwembad in de tuin. Toch hangen de kosten van een zwembad af van verschillende factoren, waardoor het van te voren moeilijk is in te schatten of deze kosten wel echt zo hoog zijn als u misschien denkt. Denk maar eens aan de volgende factoren:

 • De afmeting van het zwembad
 • Het soort zwembad
 • De keuze voor een zwembadafdekking
 • Zwembadverwarming
 • Verlichting in het zwembad
 • De keuze voor het filter en de pomp van het zwembad
 • Desinfectie methode
 • Extra opties, zoals jetstreams
 • Een speciale randafwerking
 • De uitvoering van het zwembad plaatsen (hoeveelheid werk)

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de kosten voor uw zwembad verhoogd worden. Wanneer u een meer specifiek kostenplaatje wilt voor uw situatie, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Hierbij kunt u uw wensen aangeven en eventueel bespreken. Uiteraard is het ook belangrijk om bij de kosten niet alleen aan de ‘aanschafkosten’ te denken, maar ook aan het onderhoud en eventuele reparaties.

De kosten van een zwembad zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Het onderhoud van een zwembad in de tuin

Uiteraard komt er ook onderhoud bij een tuin met zwembad. Het is immers belangrijk dat het water de juiste waardes behoudt. een automatische pH- en chloorregeling is daarbij een uitkomst. Wanneer dit niet het geval is zal het water vies worden en kunnen er ziektes en bacteriën ontstaan. Zorg er daarom in ieder geval voor dat het water constant gefilterd wordt door een filter. Door de skimmers verdwijnt het meeste vuil. Ook de bodem, wanden en randen dienen met enige regelmaat te worden schoongemaakt en uiteraard dient u het vuil in het water te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om eens in de zoveel tijd te meten of de waardes van het water nog goed zijn. Kloppen deze niet meer, dan is het zaak om hier de juiste middelen voor te gebruiken zodat u snel weer kunt genieten van een schoon en veilig zwembad.

Een vast zwembad in de tuin laten aanleggen

Zelf een zwembad in uw tuin aanleggen vraagt wel om zeer veel expertise. U wilt tenslotte dat uw zwembad zo lang mogelijk meegaat en natuurlijk mooi blijft. Een opzetzwembad zou u als doe-het-zelver zelf in elkaar kunnen zetten, maar wilt u voor een professioneel kunststof ingegraven zwembad gaan, dan is het aan te raden om een deskundige in de hand te nemen. Een expert als Aqua Optimaal in Hoogeveen beschikt over de juiste kennis, materialen en toebehoren om het zwembad in uw tuin goed en strak te plaatsen. Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een offerte aan.