Wat kost een zwembad

Deze vraag krijgen wij regelmatig via e-mail of in onze showroom: Wat kost het aanleggen van een zwembad? Eerst is het belangrijk om te kijken naar de verschillende zwembaden. Ruwweg kun je zwembaden opdelen in 3 groepen:

  • Opblaas zwembad (voor 1 tot 2 zomers)
  • Liner/opbouw zwembad
  • Professioneel zwembad (monoblock: kunststof of polyester)

Professionele zwembaden

Bij Aqua Optimaal ligt de focus vooral op professionele zwembaden waarvan u vele jaren kunt genieten zonder problemen. Aqua Optimaal verkoopt geen liner zwembaden, omdat deze zwembaden van dermate kwaliteit zijn dat ze slechts 3 tot 4 jaar meegaan. Wij hebben vele voorbeelden gezien van ingestorte zwembaden.

Goedkoop is duurkoop

Dit betekent dat het hele zwembad eruit moet, omdat de blikken plaat waar het zwembad uit opgebouwd is niet gerepareerd kan worden. Ook zijn de pompen en filters van de liner/opbouw zwembaden van slechte kwaliteit en moeten regelmatig vervangen worden. Het enige voordeel van een liner/opbouw zwembad is dat de prijs gunstig is, want een complete set met pomp, filter, trap etc. begint bij ongeveer € 2.500,-. Maar goedkoop betekent ook hier duurkoop.

Afhankelijk van talloze factoren

Om terug te komen op de vraag wat de kosten zijn van het aanleggen van een zwembad. Deze vraag is heel breed, want hangt van nogal wat factoren af. De grootte van het zwembad, wat voor opties wilt u (verwarming, afdekking, randafwerking, jet-stream, verlichting etc) en moet Aqua Optimaal het aanleggen, doet u dit zelf of in combinatie met AquaOptimaal? Aan de hand van deze vragen kan de prijs van een professioneel zwembad variëren van € 7.900,- tot ongeveer € 40.000,-.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte voor een zwembad? Bel of mail voor een vrijblijvende offerte of kom naar onze showroom op de Buitenvaart in Hoogeveen.