Ons SpaCenter is klaar en de spa’s zijn binnen!
12 april 2016
Speck BADU Profi Zwembadpompen
3 juni 2016
Laat alle zien

Nieuwe generatie waterontharders

De waterontharder verlost u volledig van de vervelende kalkaanslag. Ervaar het verschil tussen hard en heerlijk zacht water!

Een waterontharder is de enige applicatie die consequent zacht water garandeert. De voor de hand liggende voordelen zijn o.a. zacht beddengoed en handdoeken, een blinkende vaat, zachte huid en haar na het wassen, enz. Minder voor de hand liggend, maar zeker niet minder belangrijk, is de drastische besparing die u kunt realiseren door de langere levensduur van huishoudelijke apparaten (boiler, vaatwasser, wasmachine, wasdroger, koffiezetter, etc.). Bovendien vermijdt zacht water ook het dichtslibben van uw leidingwerk (vervangen zou erg duur zijn).

Hoe het werkt. De waterontharder met ionen uitwisseling is het meest voorkomende toestel dat wordt gebruikt bij de verwijdering van kalkvormende calcium- en magnesiumionen uit hard water. Bij een standaard waterontharder wordt hard water door een bed van ionen uitwisselend hars getrokken. Het hars vangt het calcium- en magnesiumionen (hardheid) op en vervangt deze door natriumionen die niet leiden tot kalkaanslag. Zodra het hars is verzadigd met hardheid, begint de regeneratie van de waterontharder. Contact met 10% zoutoplossing brengt de natriumionen weer terug tot hars, zodat dit weer kan ontharden.

Voordelen voor uw zwembad. Wanneer zacht water wordt toegevoegd aan het zwembad, zal dit de totale hardheid verlagen. Dit verbetert sterk de efficiëntie van chloor, pH-, pH + en andere chemicaliën. Ook hier wordt daardoor een belangrijke besparing gerealiseerd op het chemicaliënverbruik.

Wij kunnen u een reeks waterontharders leveren met uitstekende prestaties en uitzonderlijk gebruiks- en installatiegemak, voor aantrekkelijke prijzen.

Comments are closed.